Русия поднови ракетните удари срещу Киев

2
Украинската противовъздушна отбрана е свалила 19 от общо 31 изстреляни ирански дронове
Украинската противовъздушна отбрана е свалила 19 от общо 31 изстреляни ирански дронове Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 19 от общо 31 изстреляни ирански дронове​

Русия днес поднови ракетните удари срещу Киев след пауза от 52 дни и осъществи нападения с дронове срещу източните и южните райони на Украйна.

Властите в украинската столица съобщават, че тази сутрин противовъздушната отбрана е прихванала и свалила руски ракети, които не са достигнали целта си. Издадено е било нареждане населението да отиде в укритията. Няма данни жертви, информира БНТ.

Съобщава се за пет пострадали частни домове и няколко обществени сгради в Киевска област. Украинската противовъздушна отбрана е свалила 19 от общо 31 изстреляни ирански дронове Шахед в южните и източните райони на Украйна.

За нападение с дронове съобщава и губернаторът на Одеска област. Ранени са трима души, повредена е пристанищна инфраструктура. Руските сили твърдят, че напредват при Авдеевка, докато Украйна съобщава, че нападенията са били отблъснати.

На този фон президентът Володимир Зеленски поздрави украинските военни по повод навършването на една година от освобождението на Херсон. Той отбеляза, че със своята съпротива жителите не града са станали вдъхновение за целия свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    До 2-ри под мен
    Не за един месец,а за седмица няма две.....
  • 8
    2
    Spermaman
    За 2 години бомбене, в Оркайна няма толкова цивилни жертви колкото за 1 месец бомбене на Газа от демократичния и човеколюбен запад!
  • 7
    1
    фена на Путин
    Бой братлета до пълно изравняване със земята на всичко що крепи нацизма. Бой без никаква пощада. Израел има лиценз да коли деца а Русия да гледа със скръстени ръце как нацистите разстрелват хора, защото говорили Руски. БОЙ ! С вас е огромна част от България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари