Русия отрича да има общо с арестуваните крайнодесни в Германия

0
От Кремъл днес определиха арестите като "вътрешен въпрос за Германия"
От Кремъл днес определиха арестите като "вътрешен въпрос за Германия" Снимка: БГНЕС / ЕПА

От Кремъл днес определиха арестите като "вътрешен въпрос за Германия"

Руското посолство в Берлин днес отрече да поддържа връзки с крайнодесни терористични групировки в Германия, след като рускиня се оказа сред задържани за предполагаем план за държавен преврат, предаде АФП, цитирана от БНР.

"Руското посолство в Германия обръща внимание на факта, че руски дипломатически и консулски учреждения в Германия не поддържат контакти с представители на терористични групировки или други нелегални организации", се казва в становището.

Германската прокуратура задържа днес руската гражданка Виталия Б. заедно с повече от 20 души, които са заподозрени в планиране на атака срещу парламента. Властите подозират Виталия Б. в опити да направи контакт между предполагаемия лидер на групировката и руски официални лица.

Няма индикации, че тези опити са били успешни. От Кремъл днес определиха арестите като "вътрешен въпрос за Германия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Рук за Ръша
    Хората са каазали "Гузен негонен бяга"
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари