Русия не е информирала България за обвиненията срещу Христо Грозев

0
Гълъб Донев: За нас този акт е неприемлив
Гълъб Донев: За нас този акт е неприемлив Видео: bTV

Гълъб Донев: За нас този акт е неприемлив

България и нейните институции са в постоянен контакт с журналиста Христо Грозев – много преди информацията за неговото издирване от Руската федерация да се превърне в гореща новинарска тема.“

Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев преди последното заседание за годината на Министерския съвет, предаде bTV.

Действията за оказване на съдействие от страна на българското правителство не са реакция на натиск, както се твърди. След час руският посланик Елеонора Митрофанова трябва да се яви в Министерството на външните работи за обяснение по случая. България не е била информирана официално за повдигнатите срещу господин Грозев обвинения“, посочи още Донев.

За нас този акт е неприемлив. Той представлява посегателство срещу свободата на словото и опит за сплашване на български гражданин. Затова правителството чрез Министерството на външните работи ще изрази официален протест срещу обявяването на издирването на Христо Грозев и ще настоява за пълна информация за това решение. В интерес на неговата сигурност действията за неговата сигурност не бива да се представят декларативно в новинарските емисии“, заяви служебният премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Sтанко
    Цялата медийна гилдия е дзукнала за тоя краварски слугинаж. Много голямо внимание му дадохте на никому неизвестния отявлен русофоб. С оръжието на словото когато си служиш - трябва да си готов да си понесеш последствията!!! Ако имаш гъз - тогава се хващаш да я работиш тая работа!!! Да се правиш на смел, да пишеш - само и само да се харесаш на едни хора, а да уронваш морал и достойнство на други и да виеш след това като помияр, когато засегнатите те насметат - не е мъжко. От анакондата спасяване няма - освен да се превърнеш във истински плъх и да се правиш че съществуваш след всичко сторено...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари