Русия изхвърли Испания

1
Исторически мач от четвъртфиналите на Мондиал 2018
Исторически мач от четвъртфиналите на Мондиал 2018

Русия изхвърли Испания в исторически мач от четвъртфиналите на Мондиал 2018 на стадион "Лужники".

Победителят бе определен с дузпи, след като редовното време завърши 1:1. При дузпите испанците пропуснаха на два пъти и въпреки, че бяха сочени за фаворити, се прибират вкъщи.  Пропуските направиха Коке и Яго Аспас.

Русия пък вече очаква победителят от мача от Хърватия - Дания, които се играе от 21:00 часа тази вечер. 

Двубоят на "Лужники" започна предпазливо, но с лек натиск на Испания, като в първите минути не стигна до точен удар. Центриране от фаул в 12-ата минута доведе до автогол на Сергей Игнашевич, с който "ла фурия" поведе. Русия постепенно взе инициативата и стигна до хубав удар на Головин в 36-ата минута. Пет по-късно Жерар Пике игра с ръка, а Артьом Дзюба изравни от наказателния удар. Испания можеше да стигна до нов аванс, но Диего Коста не уцели вратата при опит за прехвърлящ удар.

Втората част ще се запомни с две неоснователни претенции за дузпа и от двата отбора, като първо Головин поиска наказателен удар, а минути по-късно испанците поискаха игра с ръка на Игнешевич. Появилият се като резерва Андрес Иниеста отправи най-опасния удар през второто полувреме след като насочи топката в долния десен ъгъл, но Акинфеев се справи.

Продълженията започнаха с натиск на Испания, като "ла фурия" нападаше през цялото първо продължение, но на три пъти не успя да стигне до гола. В първото продължение бяха извършени исторически четвърти смени за двата отбора и на терена се появиха Александър Ерохин и Родриго. Именно последният бе замесен в опасно положение в 109-ата минута, в което нападателят можеше да реши всичко. Пет по-късно Испания поиска дузпа за задъжане на Серхио Рамос, но след ВАР, ситуацията бе подмината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари