Русенци вече могат да разберат в коя секция да гласуват

1
Гражданите могат да проверят адреса на избирателната си секция по четири различни начина
Гражданите могат да проверят адреса на избирателната си секция по четири различни начина

Гражданите могат да проверят адреса на избирателната си секция по четири различни начина

Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГД „ГРАО“/ е осигурила четири алтернативни начина за справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предсрочните парламентарни избори на 2-и април тази година. Това стана ясно от проведена среща между представители на Областна администрация – Русе и Районната избирателна комисия /РИК/.

Всеки български гражданин може да провери адреса на избирателната си секция по един от следните начини: през Интернет на адрес http://www.grao.bg/elections/, чрез SMS, както и посредством стационарен и мобилен телефон, а също и на място в съответната Община. За Русе това може да се случи в Зала 1 на Областната администрация.

Ако се използва услугата чрез SMS, той трябва да бъде изпратен на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора (А1, Йетел и Виваком). Цената на SMS-а е 25 стотинки без ДДС. В текста на съобщението се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения единен граждански номер. При използване на стационарен или мобилен телефон, трябва да се набере следния номер, който е безплатен за цялата страна: 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO").

Припомняме, че избирателите могат да подадат електронно заявление за гласуване по настоящ адрес, ако населеното място на настоящия им адрес е различно от населеното място на постоянния им адрес чрез страницата https://regna.grao.bg/ и чрез съответната Община. Избирателите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес до 18.03.2023 година включително, могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 22.03.2023-а.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари