Русенци вървят към референдум!

4
Повече от 1000 са вече желаещите да събират подписи за провеждане на Референдум за чиста околна среда
Повече от 1000 са вече желаещите да събират подписи за провеждане на Референдум за чиста околна среда

Повече от 1000 са вече желаещите да събират подписи за провеждане на Референдум за чиста околна среда в Русе.

Само за няколко дена, Русенци се активираха и масово се включват в решаването на най-болния за общината проблем. Околната среда е причината за незавидното първо място на общината по новорегистрирани онкоболни. Мръсният въздух, изпаренията на битум и денонощните миризми, от години тормозят Русенци. Към тях трябва да споменем и силно миришещата на химия, питейна вода. Неспособността на РИОСВ и община Русе да се справи с проблема са причините, гражданите на „Малката Виена“ да прибягнат до този вариант. С одобрението на общинското ръководство в ТЕЦ Русе, започва изгарянето на битови отпадъци. Паркът на младежта се превзема от паркоместа и губи облика си на място за отдих. Поголовното кастрене на многогодишни дървета, доведе до тяхното насилствено убиване и лишаване на Русенци от прохладата, която им даряваха, пише Бъдеще за Русе.

За задължително провеждане на референдум, в Русе, е необходимо да се съберат подписите на 14 500 човека. Срокът е три месеца, от обявяването на организирането му. Поради това, инициаторите първо ще съберат екип от 2500 човека, които да събират подписи и тогава ще обявят учредяване на инициативата.

Набирането на желаещи да се включат в организацията на референдума за чиста околна среда в община Русе, продължава. Следващият пункт за записване на желаещи да събират подписи ще бъде на 29 и 30 август от 10 до 20 часа, пред супермаркет „Пацони“ в кв. „Здравец“.

Можете да се включите и на интернет платформата "Русе Диша" като влезете ТУК

Източник: Бъдеще за Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари