Русенци в Гюргево: “Не на инсинератора” и “Чист въздух“

3

Днес в Гюргево се проведе второ протестно шествие срещу проекта за изграждане на инсинератор за изгаряне на болнични отпадъци

В протеста се включи заместник-кметът на Община Русе Димитър Недев, както и много русенци.

Отправна точка на шествието беше печално известният бивш химически завод "Верахим", като множеството мина по големите булеварди на румънския град и стигна до Префектура Гюргево. Гражданите скандираха “Не на инсинератора” и “Чист въздух“, и настояха проектът да не получи одобрение от румънското правителство.

"Община Русе изрази категоричната си позиция пред управляващите в България и Румъния този замърсяващ завод да не бъде построен. Настояваме политиците от двете страни на Дунава да проявят разум и непоколебимост и да не позволят да бъдем тровени", заяви заместник-кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    А...
    За таз сутрешния тежък, наситен с химикали въздух в района на кв. Възраждане и неработещите телефони на РИОСВ и ред написан няма. И вчера герберастския златен пръст, новородения за политиката, Искрен Веселинов с цялата си наглост в ефира на БНТ обвини ПП-ДБ, че са виновни за това. При условие,че за всеки в града е наясно, че той(ВМРО), ГЕРБ, БСП, ИТН, колят и бесят в синхрон ,в Русе.
  • 2
    3
    Русенка
    Точно на ПП ДБ и министъра на околната среда от правителството на Кирил Петков дължим инсенератора. Сега адвокатката на Еконта ходи и се снима с новия министър,но няма кой да и вярва
  • 3
    2
    Афтоматичен отговор
    Господинът е на гости на предишния дето оправя въздуха от 4 години насам. Сега обсъждат сексуалната стратеги на града и околните села. Една Дама от РИОСФ им помага нагледно. А съм запозната, защото свтя с фенера на тази среща и чувам как пъшкат от зор.
  • 6
    1
    Актуално
    А защо сред протестиращите не виждаме Иван Белчев, изтъкнатият еколог и борец за чист въздух в Русе, водачът на "Дишай Русе", да размаха кесийки за пълнене със замърсен въздух и да скандира "Не на инсенератора!". Къде си спасителю наш? Да не си останал в Русе да поливаш прословутата си градинка от петнадесет стръка цветенца, които нещо вехнат?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари