Русенци ще почетат паметта на Христо Ботев с възпоменателна церемония

1
В церемонията ще вземе участие и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев
В церемонията ще вземе участие и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев

По традиция в края на церемонията ще бъдат положени венци и цветя 

На 2 юни, четвъртък, в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата на България, Община Русе организира възпоменателна церемония, която ще започне в 11:30 ч. пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение (ул. „Александровска“ 120).

Слово ще произнесат кметът на Община Русе Пенчо Милков и  областният управител на Русе Анатоли Станев. Заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и загиналите за свобода ще отслужат свещеници от Русенската Света Митрополия. В церемонията ще вземе участие и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. На паметната дата ще бъде строен почетен караул от русенския гарнизон.

По традиция в края на церемонията ще бъдат положени венци и цветя от обществени и политически организации, училища и институции. Церемонията ще завърши точно в 12 ч., когато ще прозвучат сирените в памет на Ботев и загиналите за българската свобода.

Водещ на събитието ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Косьо Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари