Русенци ще отбележат Архангелова задушница с ритуал – панихида

0
Ритуалът ще се проведе пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение русенци
Ритуалът ще се проведе пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение русенци Снимка: Dunavmost / Архив

Ритуалът ще се проведе пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение русенци

Община Русе кани всички русенци и гости на града на 4 ноември, събота, от 10:00 ч., на ритуал – панихида, с който ще се отбележи Архангелова (Мъжка) задушница. Ритуалът ще се проведе пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение русенци на ул. „Александровска“ 120, където ще бъде строен почетен караул, а тържествена музика ще изпълнява Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.

На този ден почитаме паметта на загиналите за Освобождението на България, на участниците във войните за национално обединение и отдалите живота си български военнослужещи в операциите по поддържане на мира и при изпълнение на воинския си дълг в мирно време.

На събитието ще присъстват изпълняващият длъжността кмет на Община Русе Димитър Недев и областният управител на Област Русе Данаил Ковачев. Заупокойна молитва и помен в памет на загиналите български воини ще отслужат свещеници от Русенска Света митрополия.

По традиция в края на церемонията всички желаещи ще могат да положат цветя на паметника.

Водещ на церемонията е актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Венцислав Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари