Русенци шофират на магия!

0

По определение, предназначението на пътните знаци и пътната маркировка е да служат за създаване на организация на движението по пътищата.

Едва ли това може да се каже обаче за пътния знак, поставен на изхода от паркинга на магазина на „Лидъл“, разположен на ул. „Майор Атанас Узунов“, съобщава Русе Нюз.

Според него, излизащите от паркинга трябва за продължат пътя си задължително наляво или надясно. В същото време, в началото на намиращата се точно отсреща ул. „В. Петлешков“ има знак, указващ, че движението направо е разрешено.

Отговор на въпроса, защо излизащите от паркинга не могат да продължат направо, вероятно могат да дадат само от общинската комисия по безопасност на движението, в чиито правомощия е поставянето на пътните знаци.

Още по-фрапиращ е случая с маркировката по бул. "Цар Освободител", малко преди кръстовището с ул. „П. Хитов“. Малко преди светофара тя показва, че от дясната лента може да се предприеме завой … наляво?!!

Вярно, че непосредствено преди кръстовището има маркировка, указваща правилните посоки на движение, но ако водач се довери на първата маркировка и продължи, какво следва?..

Отговор и най-вече действия по премахване на тези недоразумения очакваме от общинската комисия по безопасност на движението. Още повече, че подобни „безумни“ знаци и маркировки на територията на общината има не един и два…

П.П.На молбата ни за коментар от комисията отговориха, че това може да стане след заседание, на което сигналът бъде обсъден и бъде взето съответното решение.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари