Русенци се оплакаха от липсата на отопление в градския транспорт и потрошените спирки

1
Състоянието на фитнесите на открито и детските площадки бяха сред темите на днешния приемен ден в Областната администрация
Състоянието на фитнесите на открито и детските площадки бяха сред темите на днешния приемен ден в Областната администрация

Състоянието на фитнесите на открито и детските площадки бяха сред темите на днешния приемен ден в Областната администрация

Устойчивостта на спортните уреди на откритите фитнес зони и съоръженията на детските площадки коментираха възрастни русенци пред заместник областния управител Синан Хебибов. Те споделиха притесненията си, че в тази седмица, когато не могат да посещават пенсионерските клубове поради страха от заразата с ковид-19, единствената им алтернатива остава да се срещат по градинки и места за отдих и спорт на открито. Заради болестите си не всички от тях са ваксинирани и не могат да посещават кафенетата. Дошлите на приемния ден изразиха загриженост за това как се поддържат площадките и има ли кой да следи за тяхното експлоатационно състояние.

Оказва се, че русенци недоволстват и от липсата на отопление в градския транспорт, както и от това, че част от спирките са начупени. Това е особено осезаемо в студените сутрини, когато хората отиват на работа.

Не са малко и хората, които се притесняват и за работните си места. Почти всяка седмица при областния управител или при някой от неговите заместници идват граждани с молби за наемане на работа. Областната администрация е в контакт с Бюрото по труда и прави всичко възможно за осигуряване на заетост на безработните.

Припомняме, че областният управител на Русе Борислав Българинов и неговите заместници провеждат приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук