Русенци се наслаждават на Парада на ретро автомобили в Младежкия парк

6

Колекционери от цяла България и от Румъния показаха своите автомобили и мотоциклети на ретро парад в Русе.

В седмото му издание се включиха рекорден брой участници - над 160, от които 30 са от Румъния, предава БТА. За втора поредна година събитието се провежда в Парка на младежта, където пространството е по-голямо и позволява посетителите свободно да се разхождат и разглеждат. Представени са ретро автомобили от почти всички западни марки, както и от такива, произведени в бившите социалистически страни - "ВАЗ", "Москвич", "Трабант", "Дачия" и други.

Русенецът Петър Енчев показа за първи път на ретро парада своята колекция от умалени модели на президентски автомобили.

Тази година организаторите от Фондация "Русе - град на свободния дух", Авто-мото клуб "РУСЧУКЪ" и Община Русе са подготвили богата съпътстваща програма. Предприятиято "Общински автотранспорт" предостави тролейбус, който да се изрисува от посетители.

След като бъде превърнато в произведение на изкуството, превозното средство ще продължи да се движи по улиците на града и да превозва пътници.

Ученици от Професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова" преставиха изложбата "Модата през годините в Русе", обхващаща периода 1920 - 1989 г. За децата има специален кът, където да се забавляват и рисуват. В края на деня ще бъдат раздадени награди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари