Русенци посрещнаха 2016 г. на централния площад в града

3

Минусовите температури не попречиха на стотици ентусиасти да излязат на централния градски площад за да изпратят старата и да посрещнат Новата година.

По традиция в новогодишната нощ, на специално построената сцена пред сградата на Общината, бяха поканени редица видни изпълнители, сред които оркестърът и солистите при Фолклорен танцов театър „Найден Киров” и Лора Караджова със своя балет, пише Топ новини.

Приветствие за честита и успешна нова година отправи и кметът на Русе - Пламен Стоилов, който за пореден път призова за повече усилия при възраждането на любимия град.

Организаторите не бяха спестили средства и за традиционните фойерверки, които продължиха почти 5 минути и се отличаваха с някои иновации в сравнение с предишни години.

Малко след 12:00 на 1-ви януари 2016-та, музикантите от ФТТ "Найден Киров" изпълниха на живо традиционното Дунавско хоро, а водещата новогодишната програма Ралица Константинова призова присъстващите да се включат в танците и да преборят минусовите температури. Фолклорният спектакъл продължи с още няколко живи изпълнения, след което щафетата пое Лора Караджова.

Новогодишната програма продължи с часове, напук на падащите температури, а присъстващите бяха заредени с достатъчно положителни емоции за още една година.

Празничният концерт е заключителното събитие от Коледно-новогодишния фестивал, организиран от местната управа.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари