Русенци от сутринта предават капачки, за да направят добро

1
Инициативата продължава, защото има много хора, на които трябва да се помогне
Инициативата продължава, защото има много хора, на които трябва да се помогне Видео: БНТ

Русе отново се включва в инициативата "Капачки за бъдеще".

От сутринта много хора носят пластмасови капачки, които са събрали от началото на лятото досега, предава БНТ. В инициативата участват и представители на училища и детски градини - в името на каузата - закупуване на медицинска апаратура.

Все повече хора се включват в кампанията "Капачки за бъдеще", казват доброволците в Русе. Още в първите минути се натрупа камара от пластмасови бутилки и чували. А вече бяха получили заявки от няколко русенски фирми да чакат бусове, пълни с капачки. В инициативата се включиха и много русенци, организирали се с идеята, че макар и с малко, е добре да помагаш.

"Ние сме в ръководството на етажната собственост на бл. Бисер, вх. А. И целият вход бяхме поставили съдове за събиране на капачки, за да помогнем на организаторите на кампанията за закупуване на медицинска апаратура за нуждаещите се, за когото трябва", обясни Елеонора Николова.

"Семейно. Колкото сме успели - толкова. Все можем да помогнем на някого с нещо. Вместо да замърсяваме природата, можем, те нали се рециклират, може да се оползотворят за нещо друго", коментира и Цветомир Иванов.

От Младежкия парламент в Русе донесоха 40 чувала с капачки, събирани от различни училища и детски градини. Тяхна била и идеята на няколко места в града да се разположат големи метални сърца, в които да се събира пластмасовият отпадък.

"Само за 2 месеца успяхме да съберем изключително много капачки. Всеки гледа да си вземе капачката и да я дари, защото вместо да изхвърлиш капачката, можеш да направиш нещо добро за някого", заяви Ния Неделчева от Младежкия парламент в Русе.

Сърцата вече са празни, но в тях отново започват да събират пластмасови капачки, защото има много хора, на които трябва да се помогне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари