Русенци номинират "Политик за затвора"

0
Инициаторите от сдружение "Бъдеще за Русе" са избрали от двете страни на теглилката да стоят надписите "Възход" и "Разруха"
Инициаторите от сдружение "Бъдеще за Русе" са избрали от двете страни на теглилката да стоят надписите "Възход" и "Разруха" Видео: БГНЕС

Русе отбелязва по нестандартен начин 25 години от демократичните промени в България. На площада пред общината е организиран "Ден за равносметка на прехода", където са поставени везна и затворнически костюм.

Инициаторите от сдружение "Бъдеще за Русе" са избрали от двете страни на теглилката да стоят надписите "Възход" и "Разруха". А като мерни единици се ползват камъни. "Нека хората да поставят един камък да претеглят дали тези 25 години са били години на разруха или години на възход. Камъните също са символ - да напомнят на политиците, че сега с тях се претеглят делата им. Но ако се наложи, ако не им дойде умът в главата, може да излязат от везната и да полетят към тях", каза председателят на сдружението Бойко Никифоров.

На площада е поставен и затворнически костюм, на който гражданите да закачат бележки с инициалите на политиците, които номинират като "Политик за затвора". Онзи, който събере най-много номинации, ще получи костюма по куриер от името на русенци.

Оценката, която дават жителите на Русе за изминалия четвърт век, е свързана с разочарованието от обедняването на хората. А като виновни са номинирани политици от почти всички партии и на национално, и на местно ниво. Някои от хората споделят убеждението си, че един беден човек не може да бъде свободен и макар падането на Берлинската стена да е наистина голямо събитие, днес тя е заменена с една голяма стена между олигархията и останалата част от народа.

Акцията "Ден за равносметка на прехода" ще продължи през целия ден и ще завърши вечерта със заря на площада. Организаторите са я обявили "в памет на унищожените поради безхаберието на политиците русенски предприятия, училища и обезлюдени жилища".

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари