Русенци избраха да се оженят в Ягодинската пещера

0
Утре Ягодинската пещера ще се превърне в ритуална зала
Утре Ягодинската пещера ще се превърне в ритуална зала

Утре Ягодинската пещера ще се превърне в ритуална зала.

Двойка е избрала да си каже "Да" точно там. Пещерата се намира до село Ягодина, на около 20 километра на юг от Девин и е една от най-интересните в района, която си заслужава да бъде посетена. Сергей Генчев, уредник в пещерата, обясни, че освен атракция за туристите, тя се превръща и в привлекателно място за сватбени тържества, предаде Канал 3. По думите му, утрешната сватба ще е просто поредната. "Ние имаме готовност всеки ден да се сключват граждански бракове, стига да има желаещи сватбари", каза уредникът.

Залата в пещерата, където се сключват гражданските бракове е украсена природно и естествено, но въпреки всичко в деня на церемонията се слага и допълнителна украса за настроение. Освен това в нея има завеси и озвучаване. "Бракосъчетаването става от кметство Ягодина, имаме и специално оторизираната ритуална група, която предлага различни видове ритуали, които младоженците могат да си изберат", каза още Генчев. Той поясни, че документите за гражданския брак се обработват 15 дни преди церемонията, а младоженците ги получават в самата пещера след сключване на брака.

Следващите двойка, която ще отпразнува своя ден в пещерата е от Русе. Сватби в пещерата вдигат и туристи от различни краища на света, от Холандия, Швейцария, Италия, Испания и Нова Зеландия. В някои от случаите младоженците-чужденци са облечени с традиционни български носии.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари