Русенци ги удари носталгията, искат да се възстанови Стъклената будка

13
Да се направи писмена петиция до кметството, предлага Иван Иванов
Да се направи писмена петиция до кметството, предлага Иван Иванов Снимка: Iliyan Iliev / Facebook

Да се направи писмена петиция до кметството, предлага Иван Иванов

Оживена дискусия за някогашната Стъклена будка в Русе събуди носталгия в мрежата. Голяма част от русенци, които изразиха мнението си, искат тя да възстанови и да заеме предишното си местоположение. Иван Иванов смята, че трябва да се направи писмена петиция до кметството.

"Мисля че всеки по-буден гражданин на любимия ни град Русе ще сложи подписа си за възстановяването и", пише той.

Немалка част се съгласяват с мнението му, защото тя е емблематична за града. Мария Ботева допълва: "Предлагам всички спирки в Русе, дори и в цялата община да се дадат на концесия, като условие да построи по проекта на стъклената будка такава. На Църквата Архангел Михаил имаше до 2014 такава, но общинарите го накараха да я събори като "Лафка" взе спирките, трябваше да я запазим....нека сега ги построят навсякъде".

Други пък обръщат дискусията към по-полезни дейности, които може да свърши русенската община, и предлагат всяка нощ главната улица от Альоша до старата поща да се мие както през 60-те години.

Някои от коментиращите са на мнение, че в града не трябва нищо да се разваля, мести и възстановява от времето, когато градските автобуси са обикаляли улица "Александровска". Защото това е доста непрактично.

Стъклената будка е построена по времето на инж. Кирил Старцев през 30-те години и е съборена е през 1976 година, отбелязаха запознати с близкото минало на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    23
    A, беее..........
    Ако този, е онзи Иван Иванов-инж. + к.т.н. и дрън дрън нема спиране. Ще напраи цех за стъклени будки и хоп на всяко кюше Стъклена будка.
  • 1
    22
    Хихи
    Подозирам, че "Мария" всъщност е един Марий :) Подвизава се и като "един тип". Всъщност се казва Радко. Майка му навремето се беше оплела около кражбата на завода за мая в Русе. Не се хабете да му обяснявате, че настоящ адрес и реален човек са различни неща. Радко-черното си дрънка като латерна едно и също.
  • 8
    21
    До Мария
    Ти нормална ли си ?! Къде ги видя тези 143 000 ?!?!? Русе е под 50 000....Не виждаш ли празните улици...Русе беше 120 000 през 2003 !!! От тогава колко народ напусна града не е истина.
  • 0
    20
    Мария
    Към разтревожените, че Русе бил намалял като население. Според ГРАО към 15 септември 2022 г. е 143 325 души по настоящ адрес. Това , че на някого му се ще да е опразнен града си е негов тежък психологически проблем , има специалисти психиатри за тази цел. А колкото до населението , по добре е да е по малко , а не като във Мумбай или във Токио. Повярвайте, по добре е . Русе в момента като инфраструктура и брой население е добре. Още може да се желае, но е много по добре от някои места - в България и чужбина. Кой разбрал- разбрал.
  • 8
    19
    🌹🌹🌹
    До втрещен Ами пенсионерите се ширят в тристайни защото са си ги построили Ако ти чакаш наготово и друг въпросът
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари