Русенският университет подписа договор за сътрудничество с Ташкентския университет

1
Договорът за сътрудничество е подписан от ректорите на двете учебни заведения - акад. Христо Белоев и проф. Бахтиер Махкамов
Договорът за сътрудничество е подписан от ректорите на двете учебни заведения - акад. Христо Белоев и проф. Бахтиер Махкамов Снимка: Русенски университет

Русенският и Ташкентският университет ще си сътрудничат в сферата на информационни технологии

Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град, предава БТА.

Договорът за сътрудничество е подписан от ректорите на двете учебни заведения - акад. Христо Белоев и проф. Бахтиер Махкамов.

От висшето училище в Русе информират, че Ташкенският университет по информационни технологии (ТУИТ) е създаден през 1955 г. и има 13 факултета, в които се обучават повече от 10 500 студенти в 23 области на образованието. В ТУИТ работят 780 преподаватели, от които трима академици, 35 професори и доктори на науката и 204 доценти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Хубавото е че
    На дъното на техния провал, винаги има още един етаж на доло.
  • 8
    3
    закривай Селскостопанския...
    В опит да се спаси от закриване поради 2.5 пъти намалелите студенти, да не го гласят за филиал на Ташкенския университет?
  • 9
    2
    Мега сделка
    Новия “кмет” Белоев знае той къде е далаверата…
  • 13
    1
    Грую тракториста
    А с унивеситети в Судан, Конго и Уганда кога ще подпишат договор, щото нещата след Азия вървят към Африка? Университетите в Западна Европа "трева да пасат", те не отговорят на равнището на РКШ - Русенска килийна школа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари