Русенският съд иска задържане под стража на мъж за закана за убийство

0
Рецидивистът е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления
Рецидивистът е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления Снимка: Dunavmost

Състав на Окръжен съд – Русе отмени като неправилно и незаконосъобразно определението на Районен съд – Русе, с което спрямо Х. А. е взета мярка за неотклонение Подписка и определи Задържане под стража.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за: 1. неплатена издръжка за двете си малолетни деца в общ размер на 9500 лева; 2. закана с убийство, извършена на 27.09.2018г.  по отношение на жената, с която са съжителствали и майка на двете му деца.

Според първоинстанционния съд е налице обосновано предположение, че Х. А. е извършил престъпленията, в които е обвинен, но няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Въззивната инстанция, обаче, прие, че съществува такава опасност предвид липсата на постоянен адрес, доходи и трудова ангажираност на лицето, както и отразените в справката му за съдимост 11 осъждания. Отчетени бяха и данните от досъдебното производство, че и след 27.09.2018г. пострадалата е подавала сигнали на спешен телефон 112 за агресивно поведение на обвиняемия.

Престъплението закана с убийство е тежко умишлено по смисъла на закона, наказуемо с лишаване от свобода до 6 години. Според въззивните магистрати само мярката за неотклонение Задържане под стража е адекватна на тежестта на обвинението, личността на обвиняемия и доказателствата по делото.

Определението на Окръжен съдРусе е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари