Русенският полицай разгласявал държавни тайни остава в ареста

3
Ваньо Д.  е обвиняем за престъпление по чл. 357 ал 1 НК - за това, че като служител в Първо РУ на МВР – Русе, разгласил информация, представляваща държавна тайна
Ваньо Д. е обвиняем за престъпление по чл. 357 ал 1 НК - за това, че като служител в Първо РУ на МВР – Русе, разгласил информация, представляваща държавна тайна

Полицай, разгласил служебна информация и трима мъже, разпространили наркотици остават в ареста, след поддържано искане на Апелативна прокуратура – Велико Търново пред въззивната съдебна инстанция, която отхвърли като неоснователни жалбите за промяна на мерките им за „задържане под стража“ в по-леки.

Четиримата са привлечени в качеството им на обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Русе.

Мартин И.,Ивайло Й., Павлин И. са обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 354а НК - държане на наркотични вещества с цел разпространение. Четвъртият задържан Ваньо Д. е обвиняем за престъпление по чл. 357 ал 1 НК - за това, че като служител в Първо РУ на МВР – Русе, разгласил информация, представляваща държавна тайна, съдържаща се в план за провеждане на действия по разследването по прокурорска преписка и свързаните с него оперативно–издирвателни мероприятия с гриф за сигурност „поверително“, като уведомил Мартин И. за извършените действия по плана и като информацията му е станала известна по служба.

Съдът прие доводите на представителя на Апелативна прокуратура – Велико Търново, че лицата следва да останат в ареста. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията, които се наказват с лишаване от свобода от 2 до 8 години. Съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат друго престъпление. Намереното в тримата голямо количество наркотик, както и наличието на данни, че са се занимавали с разпространение на наркотици сравнително дълъг период от време, говори за висока степен на обществена опасност.

Вальо Д. е извършил престъплението в качеството на служител на полицията, като има доказателства, че е бил замесен с другите трима в дейност свързана с разпространението на наркотик. Поради това Апелативен съд – Велико Търново остави без уважение исканията им и потвърди взетите мерки „задържане под стража“.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе действията по разследването продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари