Русенският музей представя България в маршрута „Дунавски път от Желязната епоха“

0

Културният маршрут получи своя сертификат на официалната церемония, проведена в двореца Dverce под патронажа на град Загреб

Русенският музей е официалният представител за България на Европейския културен маршрутДунавски път от Желязната епоха“. Той събира 30 членове от 7 страни по Дунав. Културният маршрут се фокусира върху популяризиране, представяне, изследване и устойчиво развитие на наследството от желязната епоха на Дунавския регион.

Нашата страна е включена в четири маршрута от общо сефтифицираните 48. Другият културен маршрут, в който активен участник е русенският музей, е „Пътят на римските императори и дунавският път на виното“, съобщиха от Регионалният исторически музей в Русе.

Европейските културни маршрути са паневропейски феномен, който нямат аналог по света. Чрез културата те обединяват страни, които не винаги са били разположени добре една към друга, но показват как имат общо минало, важно за бъдещето им. Времето на Желязната епоха у нас се представя с темата за траките, която е позната на мнозина. Но тракийските племена са познати главно на Балканите, докато Желязната епоха е обща за целия континент.

Културният маршрут на Дунавския път от Желязната епоха на Съвета на Европа получи своя сертификат на официалната церемония, проведена в двореца Dverce под патронажа на град Загреб, в присъствието на г-н Стефано Доминиони, директор на Европейския институт за културни маршрути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари