Русенският депутат Пламен Нунев свързал Борисов и Петното

3
Русенският депутат Пламен Нунев свързал Борисов и Петното
Снимка: Преса

Русенският депутат от ГЕРБ Пламен Нунев свързал двамата скандално известни русенци Бисер Миланов-Петното и Йордан Бонев с лидера на партията Бойко Борисов.

Това заявил пред парламентарната комисия „Бисеров-ПетнотоЙордан Бонев – лидер на Националното сдружение „Свобода“ и най-близкият човек до Бисер Миланов, пише "Русе нюз". По думите на Бонев, това станало в средата на декември миналата година. Тогава била уговорена срещата между Петното и Борисов.

Пред комисията Бонев казал още, че Борисов платил на Петното и на сдружението 12 000 лв. капаро за да организират протест, който да бъде радикализиран, като се стигне до сблъсъци и нахлуване в сградата на парламента. Капарото било получено лично от Бисер Миланов от Върбан Маринов – близък до ГЕРБ русенец на 27 декември (ден след срещата в Банкя) на Централна гара. Общата оферта, ако задачата бъде изпълнена, била за половин милион лева. Борисов казал на Бонев и Миланов, че докато една група криминални елементи се бият с полицията, друга група е трябвало да влезе в парламента, да започне да разбива врати и така нататък. До реализация не се стигнало заради ареста на Петното.

Пред комисията Бонев казал още, че се страхува за живота си, но честността го е накарала да разкаже всичко. Страховете му били напълно основателни, защото вече е получавал анонимни заплахи в социални мрежи, като „скрит профил“ му написал, че „никой не е безсмъртен“. Бил учуден, че прокуратурата досега не го е търсила, за да потвърди официално показанията си и да назначи разследване.

Журналисти са опитали да се свържат с депутата Пламен Нунев, за да потвърди или отрече казаното от Бонев, но за сега опитите са безрезултатни.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари