Русенските пенсионери за увеличените пенсии: Подигравка! Тия пари не ти стигат за нищо

85
Славка Пашанкова коментира, че след 43 години стаж като медицинска сестра в детска ясла сега взима 300 лева пенсия
Славка Пашанкова коментира, че след 43 години стаж като медицинска сестра в детска ясла сега взима 300 лева пенсия Снимка: БНТ, стоп кадър

67 000 пенсионери в област Русе от днес получават добавка 120 лв. Възрастните хора обаче казват, че трудно могат да оцелеят през зимата с тази допълнителна сума, защото не стига да покрият разходите си, най-вече за ток и лекарства

Славка Пашанкова коментира пред БНТ, че след 43 години стаж като медицинска сестра в детска ясла сега взима 300 лева пенсия.

"Подигравка.Тия пари не могат да ти стигнат за нищо. Да работят върху преизчисление на пенсиите с такъв коефициент, с който да се доближават до увеличенията на цените на разходите на хората. Иначе 120, 50, 300 да сложат, това е някаква мижава, средна позиция, която нищо не помага на пенсионерите. Абсолютно нищо“, коментира тя.

"256 и някакви стотинки вземам в момента. Ако сложите тия 120 от тоя месец, които са временно, не знам на какво се надяваме оттам нататък. Не искам да го мисля, защото това ми докарва още болести освен тия, които имам“, каза пред камерата на БНТ Ана Григорова.

"Аз не купувам лекарства, добре че съм здрава. 90-годишна съм. Мен само от тока ме е страх. От друго не ме е страх. Като има хляб, ще караме както можем“, заяви и Николина Демирева.

Допълнителните 120 лв. към пенсиите бяха осигурени с актуализация на бюджета, гласувана и приета от Народното събрание. Те ще бъдат изплащани и през месеците ноември и декември. За целта са осигурени общо 249 млн. лв., с които ще бъдат подпомогнати 2 000 080 пенсионери в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Жена, пусни телевизора да кажат колко сме добре, че нещо пак се разколебах...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари