Русенските гвардейци участваха в младежки форум в Черна гора

1

В събитието се включи и вицепрезидентът Илияна Йотова

Представители на XIII Младежки гвардейски отряд при Общинския младежки дом взеха участие в провелия се финален етап от Менторската програма “Младежите на България и Черна гора - мост за нови възможности". Форумът бе подкрепен от Сдружение "Младежки гвардейски отряди" и се проведе в Подгорица, Черна гора, където младите хора се срещнаха със свои връстници от Асоциация "Докосни дъгата".

Русенските младежи имаха възможността да посетят поредица от държавни институции и да се срещнат лично с дипломати, министри, народни представители, както и с една от легендите на световния футбол - Деян Савичевич, който оглавява Футболния съюз на Черна гора.

Вълнуваща бе срещата на гвардейците с вицепрезидента Илияна Йотова, която също е на посещение в Черна гора. Русенските младежи ѝ споделиха идеята за Менторската програма и нейния заключителен етап в Черна гора.

При последвалите срещи на учениците с представители на различни институции бяха обсъдени теми като европейската интеграция, какви са приликите и разликите в образованието, спорта, правата на човека, както и приятелските отношения между двете държави.

Младежите посетиха и сградата на първото българско посолство в Черна гора. Там те се срещнаха с извънредния и пълномощен посланик на Република България в Черна гора Стефан Димитров, малко преди той да поеме новата си функция на служебен министър на външните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари