Русенските болници свършиха леглата за Ковид пациенти

2
За да се приемат нови болни, трябва да оздравеят и да бъдат изписани някои от досега лекуваните
За да се приемат нови болни, трябва да оздравеят и да бъдат изписани някои от досега лекуваните Снимка: Dunavmost, архив

Всички 128 легла в трите болници в Русе, където се лекуват пациенти с Ковид-19, са заети, показа проверка на „Утро“. Единствено в болницата в Бяла заетостта на определените легла за лечение на болни от коронавирус е 45 на сто

В Университетска болница „Канев“ има 67 легла в специализираното Ковид отделение и в Инфекциозно отделение и капацитетът ни е запълнен докрай, каза изпълнителният директор на най-голямата болница в региона Иван Иванов.

За да се приемат нови болни, трябва да оздравеят и да бъдат изписани някои от досега лекуваните.

В Университетска болница „Медика Русе“ има определени 20 легла за лечение на коронавирус плюс пет в интензивния сектор и всички са запълнени, каза административният директор болницата Алис Муртезова.

В момента се прави ремонт на помещение за още 16 легла, което ще започне да приема пациенти от четвъртък.

В Белодробната болница има 36 легла. "Днес изписахме осем пациенти, но до следобед те ще бъдат запълнени, той като пред рентгеновото отделение има чакащи заразени с Ковид-19", каза вчера по обед зам.-директорът д-р Христо Метев.

В МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла има 16 легла за лечение на пациенти с коронавирус. От тях са запълнени седем, посочи началникът на медико-информационния отдел в болницата Димитър Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук