Русенски ученици тръгнаха по стъпките на Апостола

0
Има ли как Левски да е бил в Русе - строго охраняваната столица на Дунавския вилает?
Има ли как Левски да е бил в Русе - строго охраняваната столица на Дунавския вилает?

На 10 юли веднага след централната емисия новини "По света и у нас" БНТ 1 ще излъчи първия епизод от поредицата "Левски в моя град".

Тя е посветена на 180 годишнина от рождението на Апостола на свободата. В първия епизод участват ученици от русенското училище за европейски езици. Между фактите и митовете русенските изследователи тръгнаха по стъпките на Апостола, които ги отведоха до румънската столица Букурещ.

Учениците сами разказват и заснемат откритото, а резултатите ще видим в ефира на БНТ - в епизоди от поредицата "Левски в моя град". Има ли как Левски да е бил в Русе - строго охраняваната столица на Дунавския вилает? И има ли как да не е бил - толкова близо до БРЦК? Ангел, Ивайло, Денислав, Лора и Деница обикалят, снимат и питат.

Търсят Левски в своя град. Следите на Апостола отвеждат русенските ученици и на отсрещния дунавски бряг. За да видят къде е заседавал централният революционен комитет и какво е останало от мелницата на Солаковия хан, където според една от хипотезите Левски и Ботев зимуват заедно.

В Букурещ се срещат с Лука Велчов от Демократичния съюз на българите в Румъния, който им показва по коя снимка са издирвали Левски. Къде е направена тази фотография - ще видим в епизода на "Левски в моя град" от двете страни на Дунав на 10 юли след новините в 20 часа.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари