Русенски ученици с първо място за „Най-добър млад готвач“ в България

4
В състезанието участваха 13 отбора на професионалните гимназии по туризъм и профилираните паралелки на средните училища от цяла Северна България
В състезанието участваха 13 отбора на професионалните гимназии по туризъм и профилираните паралелки на средните училища от цяла Северна България

ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе, спечели първо и пето място в регионалния кръг на Националното състезание по професии

Христо Христов от 12.А клас стана победител в категория „Най-добър млад готвач”, а Деян Николов от 12.А клас взе пето място в категория „Най-добър млад сервитьор”. Техни ръководители са Петър Атанасов и Йордан Адолфов, предаде Русе Медиа. 

Регионалният кръг на Националното състезание по професии бе организиран от Министерството на образованието и науката, а домакин беше ПГ по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово.

В състезанието участваха 13 отбора на професионалните гимназии по туризъм и профилираните паралелки на средните училища от цяла Северна България. То се проведе в две категории: „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”, като учениците показаха своите знания и умения в реална работна обстановка и бяха оценени от жури от професионалисти:

Жури за категория „Най-добър млад готвач” бяха: председател Ивайло Димитров – вицепрезидент на Българската асоциация на професионалните готвачи, и членове Живко Димитров – член на Българската асоциация на професионалните готвачи, и Веселина Славкова – член на Българската асоциация на професионалните готвачи.

Готвачите приготвиха две ястия: студено предястие с включени сирена, плодове, зеленчуци и основно ястие- вариация на пиката от свинско контрафиле с трикомпонентна гарнитура и сос.

Жури за категория „Най-добър млад сервитьор” бяха: председател Михаил Марковски – председател на Асоциацията на сомелиерите в България, и членове Катя Бакиева – генерален координатор на Асоциацията на сомелиерите в България, и Ирена Гатева – член на Асоциацията на сомелиерите в България.

Младите сервитьори декантираха вино, сервираха и отсервираха ястията, приготвени от готвачите.

За победителите и за всички участници в състезанието наградите бяха осигурени от Министерството на образованието и науката: медали, грамоти и предметни награди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари