Русенски ученик сглоби копие на студиото на NOVA от конструктор

2
Кристиан иска да стане журналист
Кристиан иска да стане журналист Видео: NOVA

Кристиан иска да стане журналист

NOVA с ново телевизионно студио, но... с размери 15 на 10 сантиметра. 14-годишно момче от Русе е изработило точно копие на телевизионното студио на Новините от конструктор. Тази сутрин, преди екипът на телевизията да тръгне от крайдунавския град, се срещна с него. Кристиан Симчев подари макета, който е изработил.

За тийнейджъра срещата с журналиста Николай Дойнов беше съпроводена с огромно вълнение. Ученикът от Английската гимназия разбрал преди седмица за турнето на NOVA и посещението на екипа в Русе. Хрумнала му идеята да зарадва любимите си лица от екрана. „Фен съм на конструкторите и на NOVA телевизия от съвсем малък. Реших да съвместя двете неща в краен продукт”, споделя момчето. Поръчал частите за конструкцията, които му липсвали, и изпипал всеки детайл дори на камерите, което удиви водещият на Новините.

Кристиан следи редовно новинарските емисии на телевизията и се надява да стане журналист. Сега голямата му мечта е да влезе в новата сграда на телевизията. „По негово желание всеки път, като идваме в София, сме минавали да видим как върви строежът. Ние сме прекарали дни наред там да обикаляме района и да правим снимки”, не крие бащата на Кристиан - Владислав Симчев.

Мечтая да мога да видя студиото на живо, не само да го гледам по телевизията. Много ми е интересна телевизията и медиите като цяло и мечтая някой ден да се занимавам в тази сфера да се развивам”, споделя Кристиан. Водещият Николай Дойнов обеща на 14-годишния русенец когато дойде в София, да го разведе в новата ни сграда. „Тя е интересна, защото NOVA е единствената частна медия, която има собствена сграда от такъв мащаб. В нея има и телевизионни канали, има интернет сайтове, има и вестници, има и радиа - ще ти бъде много интересно, така че те очаквам”, каза журналистът. Той обеща още миниатюрното копие на телевизионното студио да стои на бюрото, на което работят с Ани Салич.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    pi ar sevi
    А кога ще зглоби студиото на нашата любима ГРОbTV? Нашият крадлив лидер на ОПГ ГРОБ=ДПС Тиквуний Банкянски ще му даде някоя кюлче или евро от чекмеджето?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари