Русенски студенти завоюваха трето място в междууниверситетско състезание по програмиране

1
Пред тях са само колегите им от факултета по „Математика и информатика" на Софийския университет и този на Американския университет в Благоевград
Пред тях са само колегите им от факултета по „Математика и информатика" на Софийския университет и този на Американския университет в Благоевград

Студенти от Русенския университет участваха в петото междууниверситетско състезание по програмиране, организирано от "Нов български университет".

Надпреварата се състоя в условията на извънредно положение - дистанционно, чрез системата "HackerRank", като състезателите работиха от домовете си, съобщават от висшето училище в Русе.

Русенският университет участва в олимпиадата с два отбора. Първият, RU_1, включваше студентите: Васил Атанасов – специалност „Компютърни науки", 1 курс, Андрей Александров – специалност „Компютърни науки", 2 курс, Кристиян Конов – специалност „Софтуерно инженерство", 2 курс. В състава на втория отбор, RU_2, участваха: Йордан Ганев - специалност „Софтуерно инженерство", 1 курс, Кристиан Спасов - специалност „Софтуерно инженерство", 1 курс и Симеон Балтаджиев -  специалност „Компютърни системи и технологии", 1 курс.

Отборите на русенската Алма Матер се представиха много добре и завоюваха престижното трето място сред университетите в България, заедно с отбора на „Нов български университет". Пред тях се класираха отборите на факултета по „Математика и информатика" на Софийския университет и този на Американския университет в Благоевград.

За отличното представяне на студентите допринесе подготовката в нетрадиционни условия чрез системата за синхронно дистанционно обучение BigBlueButton. В организирането на участието на отборите и тяхната подготовка активно се включиха преподавателите от катедра „Информатика и информационни технологии": доц. д-р Пламенка Христова, доц. д-р Галина Атанасова и гл. ас. д-р Ивайло Каменаров.

От висшето училище в крайдунавския град обясняват, че за отличното представяне на студентите е допринесла подготовката в нетрадиционни условия чрез системата за синхронно дистанционно обучение "BigBlueButton".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари