Русенски студенти проведоха оригинално музикално ателие

2

Студенти педагози от Русенския университет и техния преподавятел гл.ас. д-р Петя Стефанова проведоха оригинално музикално ателие

На 15.10.2016 г. в регионална библиотека "Любен Каравелов" беше проведено за пореден път музикално ателие с оригиналния почерк на гл.ас.д-р Петя Стефанова, преподавател по музика в РУ " Ангел Кънчев" и екип от студенти, участници в музикален клуб "Афект" под нейно ръководство.

Участваха над 30 деца, на които бяха представени интересни  звукови примери, гатанки, вокални импровизации, игри и изненади. Ателието беше именувано "Полет на фантазията в звуци". Образователно- развлекателният формат обогати познянията на децата за музикалните инструменти в рубриката " Любопитко", а също и с  подреждане на пъзел с музикални инструменти. Задачи и предизвикателства бяха отправяни и към родителите, които водещите на музикалното ателие обединиха в " екипи" от самото начало.

РБ " Любен Каравелов" става домакин не за първи път на новаторските музикални ателиетя на гл. ас.д- р Петя Стефанова, в които са представяни водни перкусии, свирене със стъклени палки, " Камбани" - стъклени бутилки, наредени по височина на звука, импровиционни музикални техники и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари