Русенски щангист заминава на Световното по вдигане на тежести

0
Стилиян Гроздев ще защитава честта на България на стартиращото утре Световно първенство по вдигане на тежести за мъже
Стилиян Гроздев ще защитава честта на България на стартиращото утре Световно първенство по вдигане на тежести за мъже

Русенец ще защитава честта на България на стартиращото утре Световно първенство по вдигане на тежести за мъже. 16-годишният Стилиян Гроздев е един от петимата наши тежкоатлети, които ще се борят за квоти за предстоящата Олимпиада в Рио догодина.

Младият щангист, който се готви под ръководството на треньорите на ТСК – Русе Кръстина и Радослав Атанасови попадна в полезрението на старши треньора на националния отбор Иван Иванов след отличните си представяния в държавните първенства. През тази година Стилиян се включи в детската Олимпиада, и бе част от националния тим участващ в Европейското първенство за младежи до 20 години, където завоюва сребърен медал в категория до 62 килограма.

Сега на Световното първенство, което ще се проведе в град Хюстън, САЩ, Стилиян Грозев отново ще вдига в същата категория, но вече при мъжете. В същата категория, страната ни ще има още един участник - Петър Ангелов. Останалите трима млади щангисти, които ще представят България на първенството са - олимпийският шампион за младежи от Нандзин`2014 и настоящ европейски първенец до 20 години Божидар Андреев /кат. до 77 кг./, Александър Димитров /кат. до 77 кг./ и Васил Господинов /кат. до 105 кг./

На миналогодишното Световно първенство по вдигане на тежести, България завоюва позиции за 5 мъжки и две женски квоти. Но не се знае дали те ще бъдат защитени, в предвид наложената санкция на най-добрите български тежкоатлети заради допинг скандала в началото на годината. Именно затова, задачата пред петимата млади тежкоатлети е да задържат поне три квоти. В щангите олимпийските визи се печелят чрез общо класиране по нации на Световните първенства в последните две предолимпийски години. При жените страната ни ще се бори за място на Олимпиадата в Рио догодина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари