Русенски пожарникари показаха умения в състезание

0

Днес в Русе се проведе Областно състезание по пожароприложен спорт за мъже

Организатор на проявата е Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе (РДПБЗН) и Сдружение СК по ППС „Михаил Чубуров - Русе” и се провежда в съответствие с утвърден спортен календар на Българската федерация по пожароприложен спорт (БФППС) за 2023 г. от директора на ГДПБЗН-МВР и чл. 4, ал. 1 от Правилата за организиране и провеждане на състезания по ППС от 2021 г.

Според утвърдения регламент, русенските пожарникари премериха сили в две индивидуални дисциплини - “Изкачване с щурмова стълба” и “100-метрова пътека с препятствия” и една колективна дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“. Това се случи на територията на Втора РСПБЗН в Русе, като в надпреварата взеха участие отбори от всички оперативни структури на регионалната дирекция, включващи около 20 служители и членове на Спортен клуб по пожароприложен спорт „Михаил Чубуров“ - Русе.

Професионалната спортна проява е основен етап в специалната подготовка на служителите от оперативните подструктури в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе, извършващи пожарогасителна и спасителна дейност. А резултатите от състезанието са основен показател за степента на практическата подготовката на служителите от регионалната дирекция, пред които ежедневно професионалният дълг и реалните житейски ситуации поставят все по-високи изисквания по отношение на физическата им дееспособност.

КЛАСИРАНЕ:

Дисциплина „100 м. пътека с препятствия“

1 място – Николай Тодоров, РСПБЗН - Бяла – 20.67 сек.;

2 място – Иво Стоянов, Първа РСПБЗН Русе – 20.76 сек.;

3 място – Борис Георгиев, Първа РСПБЗН Русе – 21.02 сек.

Дисциплина „Изкачване с щурмова стълба“

1 място – Иво Стоянов, Първа РСПБЗН Русе – 20.10 сек.;

2 място – Драгомир Николов, Първа РСПБЗН Русе – 20.72 сек.;

3 място – Венцислав Арнаудов, РСПБЗН – Сливо поле – 20.95 сек.

В „Двубой“, общо време от двете индивидуални дисциплини:

1 място –– Иво Стоянов, Първа РСПБЗН Русе - 40.86 сек.;

2 място – Венцислав Арнаудов, РСПБЗН - Сливо поле – 42.31 сек.;

3 място – Драгомир Николов, Първа РСПБЗН Русе – 42.97 сек.

След състезанието е определен представителен отбор на РДПБЗН - Русе, който ще представи областта в предстоящия Републикански преглед по пожароприложен спорт в гр. Пловдив /30.05 – 02.06. 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари