Русенски огнеборци спасиха работници от задушаване

3
Те са били в трюма на катамаран, акостирал край Русе
Те са били в трюма на катамаран, акостирал край Русе Снимка: Кис 13

Днес, 07.08.2019 г., в 10:47 часа, чрез тел. 112 в РДПБЗН – Русе е получено съобщение за трима пострадали, задушаващи се работници в трюма на плавателен съд - катамаран, акостирал на „Пристанище Русе - Изток“. Веднага към мястото са изпратени служители и техника от Втора РСПБЗН – Русе.

Според първоначалната информация, пострадалите мъже, извършвали почистване и лако-бояджийска дейност в трюма. Единият от тях в началото бил извън трюма, но когато разбрал, че на другите двама работници им прилошава и не могат да излязат, той слязъл при тях, за да се опита да ги спаси, но също загубил съзнание. При пристигане на местопроизшествието пожарникарите са установили в трюма на катамарана трима мъже в безсъзнание, със слабо дишане и без никакви реакции. Спасителната операция протекла в рамките на 10-тина минути. В първоначалния момент приоритет на служителите е бил да се поставят спасителни качулки от ВДА (въздушен дихателен апарат) на пострадалите, след това един по един, чрез връзване със специални колани да бъдат изтеглени на палубата. Последният от работниците, който е бил в най-вътрешната част на помещението и във видимо най-тежко състояние, след подаване на чист въздух от ВДА, също е успял да възвърне жизнените си функции и с помощ от страна на служителите да бъде изваден и спасен.

Пострадалите мъже са били откарани от екипи на ЦСМП в УМБАЛ „Канев“ Русе, където да им бъде оказана необходимата медицинска помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари