Русенски инспектор с награда от "Полицай на годината" 2016

0
Индивидуална поощрителна награда получи инспектор Александър Атанасов Ласков - разузнавач V степен в група „Противодействие на общата престъпност“ в отдел „Криминална полиция“
Индивидуална поощрителна награда получи инспектор Александър Атанасов Ласков - разузнавач V степен в група „Противодействие на общата престъпност“ в отдел „Криминална полиция“

Голямата индивидуална награда “полицай на годината 2016-та” се връчва на гл. инспектор Калин Ангелов Литов - началник на сектор „Контрабанда“ към Шести отдел на „Митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система“ при ГДБОП – МВР.

През тази година служителите на сектора, ръководени от гл.инспектор Литов, работиха активно по предотвратяване, пресичане, разкриване и документиране на престъпления против митническия режима, както на територията на България, така и в страни от Европейския съюз.
Секторът е реализирал 10 операции  у нас, при които са задържани 20 лица. Иззети са 23 милиона и 660 хиляди къса контрабандни цигари, 17 тона тютюн, 522 литра алкохол без платен акциз.

Предотвратените щети за бюджета са изчислени на около 10 милиона лева. Служители на сектора взеха участие и в международни операции. В хода на една от тях бе неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се с незаконно производство на цигари на територията на страни от ЕС. Разбита е и нелегална фабрика за цигари в Будапеща. Успешната реализация стана възможна благодарение на информация, предоставена от ГДБОП-МВР.

Първи подгласник при индивидуалните награди “Полицай на годината” е младши инспектор Ивелин Димитров Лазаров -  младши контрольор в група „Охранителна полиция“ при Районното управление, Тутракан.

Той участва в разкриването на четири опита за даване на подкуп. Благодарение на неговата работа бяха образувани 4 досъдебни производства за шофиране с алкохол, 5 досъдебни производства срещу неправоспособни водачи и 3 срещу шофьори, управлявали под въздействието на упойващи вещества. През годината младшият инспектор е издал повече от 500 фиша. Той получи и „Златна карта“ от Съюза на българските автомобилисти.

Втора награда при индивидуалните награди е за главен инспектор Мариян Димитров Лонгинов - началник на сектор „Криминална полиция“ при РУ- Горна Оряховица в ОДМВР-В.Търново.

Благодарение на проведената активна оперативна работа лично той придобива информация, която съществено допринася за разкриването на престъпни групи, занимавали се с телефонни измами. Равносметката от неговите усилия и професионални действия на служителите от сектора му - задържани са 12 души от Горна Оряховица, Павликени и Стражица. Отново благодарение на взетите от него навременни и точни управленски решения, близо до Велико Търново бяха задържани, а по-късно и осъдени двама мъже, извършили най-голямата до този момент телефонна измама на територията на Първомай на стойност от близо 600 хиляди лева.

Трета индивидуална награда отива при инспектор Иван Митков Иванов -  разузнавач  IV степен, група „Престъпления против личността и собствеността“ при сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в отдел „Криминална полиция“ на ОДМВР - Стара Загора.

Неговият конкретен принос в разкриването на извършителите на няколко пътно-транспортни произшествия със смъртни случаи и тежко пострадали хора е впечатляващ. Инспектор Иван Иванов пряко участва и в установяването и задържането на извършители на телефонни измами и домови кражби на територията на Стара Загора.

Индивидуална поощрителна награда „Полицай на годината 2016-та“ се връчва на инспектор Александър Атанасов Ласков - разузнавач V степен в група „Противодействие на общата престъпност“ в отдел „Криминална полиция“ на ОДМВР- Русе.

През изминалата година той работи изключително активно по противодействието на телефонни измами. Установява, че голяма част от престъпленията се извършват от жители на град Ветово, реагира изключително гъвкаво на всяка нова схема за телефонни измами, успява да опознае тази категория хора и да предложи най-адекватните решения за ефективно противодействие на променящата им се тактика. Благодарение на неговите усилия има голям брой задържани, част от които – в съседна Гърция. В резултат на професионално събраните доказателства някои от тях вече са осъдени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари