Русенски депутат от БСП фигурира в тефтерчето на Златанов

0
Името на русенския депутат от БСП Добрин Данев е фигурирало в тефтерчето на Филип Златанов
Името на русенския депутат от БСП Добрин Данев е фигурирало в тефтерчето на Филип Златанов Видео: БГНЕС

Името на русенския депутат от БСП Добрин Данев е фигурирало в тефтерчето на Филип Златанов. Това стана ясно на пресконференция днес, дадена от Данев. "В личен аспект аз също имам желание да науча истината за това тефтерче, тъй като неотдавна узнах, че и моето име е фигурирало в него", заяви той. В пресконференцията участва и бившият депутат от БСП Екатерина Заякова, член на комисията "Златанов".

Данев обясни, че е научил тази информация от колегата си Кирил Добрев, председател на временната комисия за разследване на тефтерчето. Той все още не знае по какъв повод е присъствал на страниците му, но ще настоява да се изяснят всички обстоятелства по темата.

Русенският депутат заяви още, че започва организиране на подписка с участието на всички народни представители от Русе и Велико Търново за финансиране на пътя Русе-Бяла -Велико Търново. "Тя ще бъде внесена в Министерството на регионалното развитие и с нея ще поискаме проектирането на магистрален, а не на широколентов път, тъй като мнението на експертите е, че разликата в изграждането като разходи варира между 20-30 процента. Така че нашето искане ще бъде пътят да бъде скоростен, тип магистрален", каза Добрин Данев.

По отношение на промените в ръководните кадри на различни институции от БСП ще настояват за прозрачност кадровото осигуряване. Добрин Данев даде пример с уволненията на двама експерти – директорите на АППД и "Пристанищен комплекс", които не са били оправдани. Червените са притеснени и от заложеното в програмата на ГЕРБ обединяване на Агенция "Митници" и НАП. "Считаме, че това е неуместно. Експертите, които са в тази област, категорично отричат такова обединение, тъй като то няма да спомогне за увеличаване на приходната част, а ще създаде допълнителни проблеми", каза още Добрин Данев.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари