Русенската опера подарява на най-малките си почитатели балет

1
Малчуганите мога да гледат спектакъла за деца “Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните”
Малчуганите мога да гледат спектакъла за деца “Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните”

Малчуганите мога да гледат спектакъла за деца “Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните”

Русенската опера подарява на най-малките си почитатели балетния спектакъл "Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните" - по музика на френския композитор Камий Сен-Санс, за Деня на детето - 1 юни. Това съобщиха от културния институт в крайдунавския град.

Историята, разказана чрез средствата на танца, описва красотата на света, видяна през детския поглед.

Музиката на френския композитор е допълнена с познати за младите зрители съвременни поп мелодии, а характерните животински образи са претворени от солистите и кордебалета на Русенската опера.

В спектакъла главният герой Стефчо е талантлив млад танцьор, който решава да опита шанса си в съвременно шоу. Преживява своето първо разочарование, след като строгото жури безпощадно го елиминира от конкурса.

Отчаяният Стефчо попада в един различен свят и там среща своите нови приятели - лъва, слона, магарето, костенурката, рибката, кукувицата, птичката, красивия лебед. С тях главният герой открива радостта от смеха и приятелството. Разбира, че в живота има много по-важни неща.

Хореографията е на Йордан Кръстев. Маските са проектирани от Янка Дойчинова, мултимедията и специалните ефекти са дело на Теодор Цаков. Репетиторка е Марияна Захариева, а асистент-режисьор - Елена Колева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари