Русенската компания събрала в себе си 150-годишна история и традиции

2
Бадер България ще продължи своето развитие и инвестициите си в град Русе и региона
Бадер България ще продължи своето развитие и инвестициите си в град Русе и региона

Бадер България ще продължи своето развитие и инвестициите си в град Русе и региона

Кожата е един от най-старите материали познати на човечеството. Още от зората на човешката история нашите предшественици са намирали нейното широко приложение в ежедневието си. В днешни дни, обработката на кожа продължава да е една от най-големите индустрии в световен мащаб - в частност производството на луксозен кожен автомобилен интериор. Един от лидерите в тази индустрия е русенската компания Бадер България, част от немската група BADER, която през 2022-ра година чества своята 150-та годишнина.

В град Гьопинген, Германия, през далечната 1872 година Ото Аугуст Бадер създава компания за обработка на кожа, предназначена за производството на обувки. Кожената фабрика на Ото Бадер поставя началото на мултинационалната група BADER, която век и половина по-късно е един от най-големите производители на кожен интериор за автомобилната индустрия, с клиенти като гигантите BMW, Mercedes, Audi и други.

През годините BADER непрекъснато оптимизира производствения цикъл, за да запази екологичния баланс. В днешни дни производството на компаниите от групата е напълно екологично чисто и устойчиво, като използваната кожа е оползотворен отпадък от хранителната промишленост.

Текущо в компаниите от групата работят над 12000 професионалисти, разположени в модерни съоръжения на 5 континента, а най-новото попълнение в семейството на BADER е позиционираната в Русе компания Бадер България.

Бадер България стартира своята дейност през 2019-та година и само за по-малко от 4 години разкрива над 320 работни места в направленията шиене, кроене, логистика, окачествяване и други. Производствената база в град Русе е с площ от 4500 кв.м., а инвестициите на компанията в сграда и оборудване до този момент възлизат на над 10 милиона лева.

Съчетавайки в себе си 150-годишна история, традиции и качествено производство, Бадер България ще продължи своето развитие и инвестициите си в град Русе и региона. Това ще се случи не само с увеличението на производствения капацитет и разкриването на нови работни места, а и с подпомагането на значими за обществото каузи и инициативи.

За да предостави най-точна и актуална информация на заинтересованите, Бадер България изработи специално онлайн списание, в което можете да научите всичко за компанията. За да го разгледате, натиснете тук: Бадер България - научи повече за нас.

Последвайте страницата на Бадер България във Facebook за актуални новини и въпроси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари