Русенска болногледачка източи кредитната карта на възрастен мъж

0
58-годишната Еленка решила да си покрие ипотечния кредит с парите на безпомощния мъж
58-годишната Еленка решила да си покрие ипотечния кредит с парите на безпомощния мъж Снимка: БГНЕС / Архив

След обвинение на Окръжна прокуратура – Русе 58-годишна жена, ползвала неправомерно чужда кредитна карта е осъдена на една година и четири месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с три години изпитателен срок.

Наложено й е наказание и глоба 100 лева, както и да заплати на гражданския ищец сумата от 1500 лева – обезщетение за причинени имуществени вреди.

Елена Ч. е осъдена за това, че на 26.12.2016 г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление, на 11 пъти използвала платежен инструмент – кредитна карта без съгласието на титуляря, като деянието не представлява по-тежко престъпление. Престъпление по чл.249, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК.

В периода октомври - декември 2016 г. пострадалият поел грижите за бившия си тъст, който бил възрастен и боледувал. За да му помагат в грижите за възрастния човек, наел обвиняемата, като ѝ дал ключ от жилището им. При едно от посещенията си в дома на пострадалия, Еленка Ч. видяла оставена кредитна карта със листче с написан ПИН-код. Тъй като обвиняемата имала нужда от допълнителни финансови средства, решила да изтегли парите от нея. Взела кредитна карта и отишла до близък банкомат като използвала общо 9 пъти банковата карта /извършила проверка за наличност; на четири пъти изтеглила парични суми – общо 1500 лева и направила четири опита да изтегли още пари, но не успяла, поради превишен лимит/. Част от изтеглените пари внесла за обслужване на ипотечния си кредит, както и за покриване на кредит, изтеглен от фирма за бързи кредити, а останалите пари похарчила за битови нужди.

Присъдата подлежи на обжалване пред ВТАС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари