Русенка вкара комшия в психото

0
Съседът й се опитал да я осъди за тормоз,защото се почувствал угнетен и заплашен от действията й
Съседът й се опитал да я осъди за тормоз,защото се почувствал угнетен и заплашен от действията й

Русенец се опита да осъди за 2000 лв своя комшийка, която според него го тормозила, гонела го от блока им и дори го докарала до местния психодиспансер.

Й. живеел в жилище на негова близка в Русе, а врагинята му обитавала първия етаж. Ответницата обитава собствено жилище на първия етаж на същия адрес, пише 24 часа.

От края на 2013 година обаче, дамата подела откровена кампания срещу него и семейството му, като настоявала пред етажните собственици да бъде изваден от апартамента си.

Съседката твърдяла, че той и семейството му вдигат много шум при затваряне на врати, с високо пускане на музика, при готвене нощем, че от дома им се носят миризми на гозби, подправки и др., че се държи невъзпитано. Цялата кампания, както и заплахи срещу него за саморазправа от страна на съпруга на комшийката, подействало угнетяващо на жертвата.

Той се почувствал зле психически, изпитвал тревожност, напрегнатост, “донякъде” развил страхова невроза. Това наложило в края на април 2015 г. да постъпи на лечение в Център за психично здраве - Русе. Агресивната комшийка дори подала и жалба срещу него в полицията с оплакване, че я е заплашвал.

Заради това, Й. поиска от Русенския районен съд съседката да му заплати сумата 2000 лв стойност на причинените му неимуществени вреди, изразяващи се във влошаване на психичното му здраве. Комшийката Х. обаче оспорва, че е предприемала кампания срещу комшията.

Тя твърди, че през този период повечето време е била в чужбина, затова няма как да е допринесла за влошаване здравословното му състояние.

Едва в началото на 2015 г. го срещнала за пръв път и в разговор с него го е помолила да преустанови непоносимия шум, който се чува от апартамента му нощем.

Сигнализирала органите на РИОСВ-Русе през април 2015 г., че мъжът е превърнал двора на жилищния блок и общия коридор на сутерена в нерегламентирано сметище.

В крайна сметка Темида отхвърли иска на мъжа, който дори ще трябва да заплати на комшийката си 405 лв разноски по делото. Решението може да бъде обжалвано пред Русенски окръжен съд.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари