Русенка ще участва в гала-концерт под патронажа на президентите на България и Румъния

2
Сопраното Ана-Мария Спатарис ще бъде сред певците, които ще представят красотата на оперното изкуство
Сопраното Ана-Мария Спатарис ще бъде сред певците, които ще представят красотата на оперното изкуство

Сопраното Ана-Мария Спатарис ще бъде сред певците, които ще представят красотата на оперното изкуство

Гала-концерт „Заедно в Европа“ ще се състои на 28 октомври в Националната опера в Букурещ. Събитието е под патронажа на президентите на Румъния Клаус Йоханис и на България Румен Радев и е посветено на 30-ата годишнина от подписването на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство и на 15-ата годишнина от присъединяването на двете държави в ЕС.

На една сцена ще излязат български и румънски оперни певци, като сред тях ще бъде и една русенка – сопраното Ана-Мария Спатарис, възпитаник на Музикалната академия в Букурещ, пише Русе Медиа. Публиката ще чуе още румънските солисти Симонида Луцеску (сопрано), Сорана Негря (мецоспорано), Лучиян Петрян (баритон) и Алин Стойка (бас) и българските оперни певци Таня Иванова (сопрано), Кристиян Христов (тенор) и Евгений Станимиров (бас).

Артистите от двете страни на река Дунав ще представят красотата на оперното изкуство под диригентството на Йордан Камджалов. Гостите на Националната опера в Букурещ ще могат да се насладят на арии от оперите „Кармен“, „Риголето“, „Набуко“, „Травиата“, „Бохеми“, „Атила“, „Бал с маски“ и др.

Преди и след Гала-концерта зрителите ще могат да разгледат в лобито на Националната опера в Букурещ и част от съвместната изложба на БТА и „Аджерпрес“, посветена на общия път на Румъния и Република България в Европейското семейство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари