Русенец с нов световен рекорд на гюле

0

Още два медала завоюваха параолимпийците ни в Гросето в предпоследния ден от европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания.

Ружди Ружди от град Глоджево, Русенско, спечели втора европейска титла на шампионата в италианския град. Ружди, който бе избран за Спортист №1 на България за 2016 година за хора с увреждания, триумфира в сектора за тласкане на гюле, поставяйки нов световен рекорд в дисциплината. Параолимпиецът ни тласна гюлето на 12.04 м, като счупи досегашния рекорд на чеха Мартин Немец, който беше 11.85 м. След нашия състезател се наредиха представители на Сърбия и Полша. В същата дисциплина Георги Киряков се класира седми с резултат 9.53 м.

По-рано на европейското Ружди стана шампион на Стария континент в мятането на диск - 39.33 м за първото място, като остана само на 9 см от световния рекорд.

Радослав Златанов грабна сребърен медал в дългия скок с резултат 6.72 м. Това е второ сребърно отличие за състезателя ни, който преди това финишира втори в бягането на 100 м.

В Гросето за България се състезават 12 спортисти с увреждания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари