Русенец: Шокиран съм да науча, че дом „Свети Никола“ го грози принудително затваряне

6
Кой ще отговори на майка ми защо затварят този дом, който толкова й харесва, пита Красимир Неделчев
Кой ще отговори на майка ми защо затварят този дом, който толкова й харесва, пита Красимир Неделчев Снимка: Община Русе

Кой ще отговори на майка ми защо затварят този дом, който толкова й харесва, пита Красимир

Красимир Неделчев от Русе изпрати на редакционната поща на Dunavmost писмото, което е изпратил и до кмета на Община Русе по казуса с отнетия лиценз на хосписСвети Никола“ в село Николово.

"Здравейте!

Във връзка със ситуацията с лиценза на хоспис "Свети Никола", село Николово, бих желал да Ви уведомя за следното:

1. От м. ноември 2021 г там е настанена майка ми на 81 г. , която има нужда от грижи, съответни на възрастта й.

2. Мнението на майка ми за грижите, които получава е, че е приятно изненадана колко добре се отнася с нея целият персонал. Тя твърди, че усеща, че служителките (всички са жени) са "мили, добри и старателни", не по задължение, а просто са такива по природа. Някои от грижите, които получава дори са напълно неочаквани.

3. Относително често, както аз, така и други мои роднини посещаваме този дом (за свиждане), така че ние многократно сме извършвали т.н. "клиентски одити". Мнението ми за условията е, че без да са перфектни, са напълно съответни на предназначението на заведението и нуждите на обитателите му. Нещо повече, влизал съм и в други подобни домове, и условията там не са по-различни, или поне не са много по-добри.

4. Моята оценка като клиент/потребител на услугите на хосписСвети Никола“ е повече от добра. Аз съм изключително доволен и щастлив, че този дом осигурява необходимите грижи на майка ми. Преди да настаня майка си там, аз съм проучил всички алтернативи, и повярвайте ми, по-добра не съм намерил, защото според мен такава просто не съществува!

5. Шокиран съм да науча, че този дом е нелицензиран, и че го грози принудително затваряне. Не съм компетентен, не съм проверяващ условия в социални домове по професия, но аз като потребител също имам право на своя оценка. По-горе определих своето удовлетворение с думите “доволен и щастлив“.

6. Ще си позволя да изразя съмнението си, че някой друг дом, който е съвсем (у)законен, ще може да предложи същите услуги, които така да се харесат на майка ми. Сериозно се съмнявам в това.

7. Евентуалното затваряне на дома ще остави както моята майка, така и цялото семейство без решение на проблема за нейните грижи. Къде ще отиде тя ако се стигне до този сценарий?

8. Как и кой ще й отговори „Защо затварят този дом, който толкова ми харесва“?!?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Русенка P.S.
    Моля, Красимир от статията и “доволната майка” да бъдат проверени незабавно- дали реално съществуват! Или просто привличат … нови пансионери с виртуални реклами и “светло бъдеще”….
  • 4
    8
    Русенка
    Али, Бали, портокали! Дом за възрастни без лиценз! Изчезват настанени-никой не ги тъси! Другите - не изчезнали, лежат на мушами и балатум, имат “медицински грижи” Едни реклами, едни презентации !!!! Пък то… получаваш смъртен акт на роднината след “ топли грижи”” Бягай, далече….
  • 4
    7
    фассфафас
    къв дом ква пенсия ,кво светло бъдеще , я си ЕПМ
  • 7
    6
    Иван
    Да го затварят незабавно !!!!! Аз мога да кажя обратното умъртвиха баща ми
  • -5
    5
    до автора
    Напълно подкрепям написаното в статията, а снимката не е от този дом
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари