Русенец се удави в река Дунав

2

Моряк се е удавил във водите на река Дунав край село Пиргово, научихме от briagnews.bg.

Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 в следобедните часове във вторник, уточниха от пресцентъра на МВР в Русе. От там обаче добавиха, че по случая работи Гранична полиция. За удавения 49-годишен Ф.Т. от Русе потвърдиха и граничарите, като информираха, че техни колеги също са на мястото на произшествието.

Трагедията станала до остров край Пиргово, където във вторник за пръв път извадили дълбачката "Тунджа". Засега не е ясно как морякът, който работил към Драгажен флот, се е озовал във водата. Екип на водолази от АППД вчера беше изпратен към мястото, за да търси тялото. Полицаи пък разпитваха екипажа от неговата смяна, за да научат как се е стигнало до падането му в реката. До редакционното приключване на броя тялото на удавения не беше намерено от водолазите.

Запознати коментираха, че в този район има силно течение и е възможно тялото вече да е отнесено на километри от мястото. Дори си спомниха, че преди години там се е удавил друг човек, когото обаче не са успели да открият. 

При пускането на дълбачката се е подхлъзнал или е бил повлечен от силното течение. Веднага дойдоха водолази и полиция, но тялото още не е намерено“ казва изпълнителният директор на Дунавски драгажен флот Валери Иванов, допълва Дарик.

Издирването на потъналия мъж продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари