Русенец представя мини президентски автомобили в Тутракан

1
Мини моделите ще бъдат показани в изложба в рамките на „Огненият Дунав“
Мини моделите ще бъдат показани в изложба в рамките на „Огненият Дунав“ Снимка: Петър Енчев

Мини моделите ще бъдат показани в изложба в рамките на „Огненият Дунав“

Мини модели на президентски и представителни автомобили ще бъдат показани в изложба в рамките на „Огненият Дунав“ в Тутракан. Колекцията е собственост на русенеца Петър Енчев и съдържа над 60 експоната в мащаб 1:43. Моделите представят предпочитанията на държавни глави, кралски особи и папи в периода от 20-те до края на 80-те години на миналия век.

Сред експонатите е един от автомобилите, возили Тодор Живков – емблематичната „Чайка“. Тук са предпочитаните марки на Сталин и Хитлер, на президентите от Рузвелт до Обама. Сред най-любопитните в колекцията му са линкълнът, в който е убит Джон Кенеди, както и автомобилът, с който бе Папа Йоан Павел Втори при покушението му. Представени са и колите на кралски особи по целия свят, предава БНР.

Внушителният „автопарк“ на Петър Енчев е събиран години наред. Някои от моделите са били в тираж по около 100-тина бройки и все по-трудно се откриват, а той признава, че само 20-тина му липсват от любимата колекция президентски и представителни автомобили.

Колекционерът няма нищо общо с автомобилния бранш, а 30 години е бил служител в съдебната система.

Изложбата с мини модели на автомобили на президенти, държавни величия, крале и папи може да бъде разгледана от 15:00 до 20:00 часа в събота, 29 юли, в Обредния дом на Тутракан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари