Русенец подреди "патриотична" изложба в София

1

Вчера, 11 септември, беше открита първата за сезона изложба на Галерия Оборище 5 в София.

В творбите си, младият автор Георги Георгиев търси достойните личности, носители на ценностите, заради които се наричаме българи.

Акцентът в изложбата са потретите на български момичета в народни носии. „Вдъхновението за тези портрети дойде от фотографии на Асен Великов, а цялата експозиция повдига темата за новия Ренесанс, който България има нужда да изживее.“ – сподели авторът.

Експозицията създава усещането за специфична преплетеност на епохите, в които присъстват реализма и традиционното. Респектиран от нравствеността на героите, авторът не си е позволил да добавя собствени интерпретации на образите. От всяка от картините струи светлина, въпреки фотореализма.на творбите.

Цялостната концепция на изложбата представлява задълбочен труд, който сериозно обогатява родовата памет на българите, а времената, в които се раждат творбите отваря нови хоризонти в осмислянето на морала на нашето съвремие.

Изложбата можете да разгледате до 20-и септември.

За автора:

Художникът Георги Георгиев с артистичен псевдоним ByGeorgi (Бай Георги) е завършил Изящни изкуства във Флоренция, а в последните години живее и работи в Лондон. Пандемията го заварва в родния му град Русе, където се ражда идеята за настоящата „патриотична“ серия картини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари