Русенец: Не пътувайте с "Юнион Ивкони"!

24
Пътник разказа за злополучния си опит с тази фирма за автобусни превози
Пътник разказа за злополучния си опит с тази фирма за автобусни превози

Пътник разказа за злополучния си опит с тази фирма за автобусни превози

Русенец сподели неприятния си опит с фирма "Юнион Ивкони". "Целта ми е да предпазя колкото се може повече хора от тях.", пише г-н Венци Георгиев.

Той сподели перипетиите си по маршрутите "Русе - София" и "летище Букурещ - Русе".

"Наложи ми се да пътувам с тях по маршрут Русе - София и летище Букурещ - Русе. Закупих билетите онлайн, като в последствие се оказа, че трябва да взема касова бележка от техен обект, което до някаква степен обезсмисля цялата идея на това, че съм го закупил онлайн. Автобусът трябваше да тръгне за София в 01:30ч. сутринта, но бяха продадени повече билети от нужното и шофьорите отказваха да тръгнат, защото техните места ще бъдат заети. След разговори с централата се стигна до някакво споразумение, като автобусът потегли с 30 минути закъснение.

На летище Букурещ никой не знаеше къде точно спира автобуса. Аз нямах роуминг, тъй като А1 искат да преподпиша, за да ми го активират, но това е друга тема. Намерих WiFi и звъннах на роднините ми, които се обадиха на Юнион Ивкони. При въпрос къде спира автобусът са получили отговор "Не знам, май до някакво кръгово", а летище Букурещ си е доста голямо, с доста кръгови в околността. След още няколко разговора, от фирмата изпратиха съобщение по вайбър с GPS координати, които водеха посредата на един паркинг. По график, автобусът тръгваше в 22:45 часа. В 22:30 го видях, че приближава и се приготвих. Мина покрай мен като бързия влак и въпреки махането, свиренето и тичането след него, той не спря. Звъннах на роднините ми, които звъннаха в централата. След 10 минути, автобусът се върна да ме вземе. Търсеше конкретно мен, но имаше и други пътници. Ако не се бяха обадили роднините ми, вероятно всички щяхме да стоим на летището. След като се върнах на българска земя си включих сим картата и получих смс за пропуснато обаждане от румънски номер...явно шофьорът е искал да ме попита дали искам да мине да ме вземе? Аз разбира се подадох жалба в Юнион Ивкони, като щяха да разгледат жалбата "Възможно най-скоро, но не и по-късно от законоустановеният срок от 30 дни", който изтече преди 7 дни, а аз отговор все още чакам. Ескалирах нещата до КЗП, като ще ги гоня докато не получа адекватна реакция. НЕ ПЪТУВАЙТЕ С ЮНИОН ИВКОНИ!", призова препатилият пътник.

Това разбира се не е първият случай, в който има оплакване от услугите на превозвача. Припомняме ви, че през 2018 година пътници споделиха: "Молим се да стигнем живи."

Рейсът бе тръгнал в 10:30 часа от централната автогара в София. „Още с тръгването разбрахме, че нещо не е наред. Започнаха да се чуват странни звуци. Чука, тропа, страшно е. Рейсът сякаш няма амортисьори и тръска до побъркване. Движим се с не повече от 70 км/ч. на магистрала „Хемус“. Всички се молим да не се обърнем някъде. Моля ви пишете, за да спрат този автобус от движение. Той е опасен“, разказаха тогава потърпевшите.

През същата година станаха няколко тежки инцидента с автобуси на фирмата. Проверка бе установила множество тежки нарушения.

Въпреки дадената гласност на случаите, от компанията явно продължават с неглижирането на проблемите. Дано тази небрежност не коства човешки животи!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    16
    Георгиева
    Не си рискувайте живота с тази фирма!!! Имах невероятни премеждия с пътуването си от Бургас до София и оттам до Пирея.Закупените места се оказаха ползващи се от шофьорите- арогантни,крайно невъзпитани.Изтърпях целият им монолог,как им били продавали местата...и да си намеря място.Ужасът продължи с непригодния за международни превози малък автобус с неудобни седалки,като за лилипути.Почивките се правеха на места за тирове...Тъй като си бях закупила предварително и билет за връщане от Генуа до София,то се оказа,че тепърва започва огромният ужас.Оказа се,че няма спирка,обикалях пред жп гарата,както бе записано на билета,звънях до София .Не получих информация,а да съм търсила чрез сайта на фирмата за навигация.Автобуса закъсня с повече от час,гоних го до мястото,на което спря.Този път шофьорите бяха превзели четири седалки,естествено отново трябваше да си търся място...Смениха се шофьорите с друг екип,който се предполага да са отпочинали ,но не...Шофьорът ,заспиваше на волана....Тази фирма трябва да бъде закрита ,да се разследва и вероятно има хора за затвора!
  • 10
    15
    азе
    Отчайваща работа са, съгласен съм. За съжаление за маршрута Русе-София са единствените възможни. Всеки път като пътувам с тях подавам сигнал. До сега никой нищо не направи. То не бяха неизправни колани, то не бяха неизправни автобуси, то не бяха своеволия на шофьора. Даже си губих времето да прочета законите, понеже един път София-Силистра направи почивка на Обнова 45 мин или нещо подобно дълго. Когато го запитах, той отговори "До тук бяхме навреме, оттук нататък както дойде". Пълни аматьори с някакви 20 годишни автобуси.
  • -19
    14
    lyubo sirakov
    az niamam oplakvania ot Ivkoni. problema ti e > niamal si rouming
  • 15
    13
    Александър
    Ваканция не са по стока Две седмици чаках за би лет! Във Валенсия се ка чи австралийски гражда нин!Нямало места- хуба ва работа, ама българс ка!
  • 15
    12
    Александър
    И забравих за Ивкони от Испания; 3 или 4 пъти през нощта спираха в аварийна лента да си оправят акумулаторните клеми и то с пълен авто бус!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари