Русенец извади кръста от река Янтра в Бяла

2

Късметът се усмихна за седми път на Явор Парушев

Беленчани спазиха традицията за Йордановден и по обед стотици жители и гости на Бяла се събраха край моста на Колю Фичето за тържествен водосвет и вадене на Богоявленския кръст от водите на река Янтра.

Късметът се усмихна за седми път на 41-годишния Явор Парушев, който бе най-бърз измежду всички 14 участници. Той получи поздравления и награда от кмета на Община Бяла Димитър Славов.

Явор Парушев скача за кръста на Богоявление повече от 20 години, като досега го е вадил 7 пъти в Бяла и 3 пъти в Свищов. През миналата година отново той бе късметлията в Бяла, като тогава за първи път двама души хванаха реликвата – Явор и Михаил Филипов. „Пожелавам на всички да са живи и здрави и една успешна ноова година. Благодаря на кмета за добрата организация“, сподели Явор Парушев, цитиран от Русе Медиа.

Кметът Димитър Славов на свой ред поздрави всички с празника. Заради ремонтните дейности по моста на Колю Фичето ритуалът бе преместен встрани от обекта, но въпреки това се получи прекрасен празник за радост на беленчани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Малийййй,
    Бах'ти грозната бетонна гротеска! Уста Никола Фичев със сигурност се върти в гроба!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари