Русе ще отбележи деня за борба с наркотиците с редица занимания

0
Младежи ще се включат в спортно-състезателни игри, ще усетят влиянието на психоактивните вещества чрез демонстрации
Младежи ще се включат в спортно-състезателни игри, ще усетят влиянието на психоактивните вещества чрез демонстрации Снимка: Община Русе

Младежи ще се включат в спортно-състезателни игри, ще усетят влиянието на психоактивните вещества чрез демонстрации

Превантивно-информационният център /ПИЦ/ към Общинския съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ – Русе ще отбележи 26 юни - Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Предвиждат се редица събития - провеждане на спортни и творчески дейности за деца и младежи, като целта е да се популяризира осъществяването на превенция за употребата на психоактивни вещества чрез насърчаване изграждането на здравословни навици и оползотворяване на свободното време с креативни дейности и спорт.

Събитията ще се проведат на 26 юни в Русе. Денят ще стартира в АЕГ „Гео Милев“, където експертите на ПИЦ заедно с едни от най-активните обучени доброволци от училището ще демонстрират влиянието на психоактивните вещества. Това ще се извърши чрез очила, които симулират ефекта на дезориентация и забавено време на реакция, вследствие употребата на наркотични вещества. Учениците ще бъдат консултирани и ще получат информационни материали.

От 10:00 ч. ще се проведат спортно-състезателни игри между паралелките на седмите класове на територията на ОУ „Отец Паисий“. Това е едно от училищата, с което експертите на ПИЦ активно работиха през учебната година по Националната програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училище „Кодово име живот“. В състезанието ще се включат близо 100 ученици, подкрепени от доброволците на ПИЦ - Русе и със съдействието на педагози от училището. Призьорите ще бъдат отличени, а награди ще има и за всички участници, съобщиха от Община Русе.

От 15:00 ч. изявите ще продължат в Художествената галерия. Там деца и младежи ще творят заедно под наслов „Срещу течението“. Художниците от галерията ще запознаят участниците от АГ „Гео Милев“ и СУЕЕ „Константин - Кирил Философ“ със стила в изкуството „Land art“. Участниците ще създадат своя креативен проект - „река“ от преобразените с четки и бои естествени материали от природата, с което ще покажат на обществеността позицията на младите хора „срещу наркотиците – срещу течението“.

В събитията в ОУ „Отец Паисий“ и Художествената галерия ще се включат и деца и младежи, настанени в Кризисния център за непридружени деца, чужди граждани и деца бежанци в риск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари