Русе ще отбележи Деня на Ботев с възпоменателна церемония

0
Честването на паметта на поета-революционер ще започне в 11:30 ч. пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение
Честването на паметта на поета-революционер ще започне в 11:30 ч. пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение Снимка: Община Русе / архив

Честването на паметта на поета-революционер ще започне в 11:30 ч. пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение

На 2 юни, неделя, Община Русе организира възпоменателна церемония в памет на поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Честването ще започне в 11:30 ч. пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение (ул. „Александровска“ 120).

Слово ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков и областният управител Драгомир Драганов. Заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на Отечеството ще отслужи Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум, и свещеници от Русенската Света митрополия. В церемонията ще вземе участие Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. На паметната дата ще бъде строен почетен караул от русенския гарнизон.

По традиция в края на церемонията ще бъдат положени венци и цветя от обществени и политически организации, училища и институции. Церемонията ще завърши точно в 12 ч., когато ще прозвучат сирените в памет на Ботев и загиналите за българската свобода.

Водещ на събитието ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Борислав Апостолов.

Всички организации, желаещи да поднесат венци, могат да го заявят писмено на [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    данъкоплатец
    Пенчо Милков вдигна двойно данъците, къде са парите ,и защо Русе няма паметник на Ботев?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари