Русе ще отбележи 6 септември с тържествена церемония

2

Честването ще се състои пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война на площад „Александър Батенберг“

На 6 септември русенци ще могат да се включат в тържествената церемония по случай 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Честването ще се състои пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, който се намира на пл. „Александър Батенберг“, съобщиха от общината.

Церемонията ще бъде открита в 11:00 ч. от Общинския духов оркестър, ръководен от маестро Димчо Рубчев, когато ще бъде строен и почетният караул. В нея ще се включи и 13-ти Младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом.

Тържествени слова ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков, областният управител Данаил Ковачев и председателят на Общинският съвет Иво Пазарджиев.

Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен за Съединението на България ще отслужат Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската света митрополия.

Желаещите ще могат да поднесат цветя пред паметника. Представителите на официални институции, политически партии и други организации могат да положат своите венци с предварително записване на имейл адрес [email protected]

Водещ на церемонията ще бъде актьорът от Драматичен театър „Сава Огнянов“ Косьо Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Дебил
    Да види дали сотаджията- набеден за областен ще може да си изсрича написаното?
  • -2
    1
    Васил
    Само не разбрах, дали ще има представители на русоробските Атака, Израждане, БСП, МВРО и т.н, щото нали...........Просия е против Съединението, организира бунта на Русофилите и след като не успява на накара Турция да ни нападне, насъсква Сърбия! ПатрЕоти!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари